Sådan skaber du en maritim indretning i sommerhuset

Udgivet: 2021-04-26 09:11:18
Kategorier: Nyheder

Den maritime sommerhusstil trækker dejlige minder om strand, hav, sol og afslapning med indendørs - hele året. Uanset om du vil skabe stilen i et værelse eller hele sommerhuset, kan du let skabe en stemning, der emmer af sol og sommer. Her får du vores guide til idéer med maritime ting og indslag til indretningen.

Med lidt pyntegenstande kan du komme langt. Hvis du vil mere, kan maling og træpaneler virkelig understrege look’et. Den maritime stil går også under navne som New England, Hampton, Nantucket og badehotel-stilen.

 

Brug maritime ting og sager og få den perfekte sommerhus stil

Det er faktisk ikke så svært at få den rigtige maritime feeling i din indretning. Alt hvad du ser ved vand, strand og havnen er velegnede til at skabe stilen med. Nogle tænker ferie på sydhavsøerne med sand, sol og strandskaller, andre tænker kahyt-stemning med koøjer og messingdetaljer. Det er dig, der vælger.

Uanset hvad du forbinder med stilen, er dekoration og pynt med patina en fordel - det må gerne se vejrbidt og slidt ud, præcis som hvis det havde krydset Ækvator eller været i brug i årevis på et skib. Derfor passer også loppefund fint ind i stilen.

Inspiration og idéer til maritim dekoration

Tænk i nautic tilbehør og det, du finder ved hav og på stranden - eller på en sejlbåd eller lystyacht. Lanterner, koøjer og redningskranse. Udstoppede havfugle eller dyr fra havet. Fiskenet og årer. Modelskibe/både og fyrtårn. Lad dig inspirere af maritime ting her

    

 

Materialer til at skabe sommerhusstilen

Tænk i drivtømmer, strandskaller, fiskenet og og gå efter pynt og dekoration i:

- Reb og tovværk
- Glas
- Kork og net
- Træ, vejrbidt drivtømmer og mahogni som på skibsdækket
- Messing
- Strandskaller

Hampereb og tov en god måde at accentuere sommerhus indretningen. Reb kan bruges som gelændere eller i stedet for lister eller paneler.  Hvis du virkelig vil gennemføre stilen, kan du sætte træpaneler - gerne i perlestaf - op.


Farver understreger det maritime

Farverne i den maritime stil passer godt til den lyse og klassiske skandinaviske indretningsstil. Gå efter:

- Blå nuancer - alt fra turkis til mørkeblåt
- Strandfarver - beige, hvid, lysebrun, lysegrå
- Kahyt/skibsdæk - mørkebrun/mahogny-farver, grå, messing detaljer
- Et strejf af rødt - som i signalflag, lanterner eller vimpler

Hvis du gerne vil have lidt mønstre ind, så tænk i striber - gerne brede som stoffet på i en klassisk liggestol - eller kvadrater og triangler.

Et banner med en blå himmel, solnedgang eller et livreddertårn kan også virkelig sætte stemningen i et rum.

Se vores maritime bannere her

 

DIY maritim stil

Hvis du vil skabe stemningen selv, kan du samle muslingeskaller og konkylier, næste gang du er på stranden. Det ser sødt ud sødt ud i vindueskarmen eller i en træskål.
Finder du flintesten med hul, så saml dem op. Når du har nok, kan du trække dem på et rustikt reb og lave en sød ranke eller guirlande. Slå en knude på rebet før og efter hver sten, så klumper de sig ikke sammen. Ranken kan pynte både ude og inde.